Proizvodi - pontoni

Pontoni se rade po standardima kvalitete ISO 9001 I ISO 14001., odobreni od mnogih drugih standarda kvalitete kao finski SFS, njemački DIN, poljski Revestr Statkon i ruski GOST. Projektirani su sukladno standardu EN 206-1 tako da nude 50-to godišnju trajnost u nepovoljnim okruženjima (XS3). Ovaj proces proizvodnje primjenjuje se u svom tvornicama Marinetek-ovih proizvoda.

Marinetek pontoni za marine

 

Marinetek pontoni su konstruirani od pre-fabriciranih pontonskih elemenata. Standardna širina elemenata sa drvenom platformom je 2.4 m, ali izbor takodjer ukljucuje širinu elemenata od 1.8 m, 2.0 m, 3.0 m, 3.8 m, 4.3 m, 5.0 m and 6.0 m. Uzgonske komore se napravljene od PVC plovaka ili betona. Marinetekovi betonski pontoni su iznimno izdržljivi i stabilni. U postupku izrade, koristi se K45 vodonepropusni armirani beton uz vruću-galvaniziranu čeličnu armaturu. Posebni sastojci spriječavaju skupljanje i pucanje koje je inače karakteristika tankog betonskog kompozita, te stvaraju vodonepropusnu strukturu. Sve ostale pontonske strukture se također proizvode koristeći isključivo najbolje materijale. Svi proizvodi prije isporuke prolaze strogu kontrolu kvalitete.


Havy Duty

Marinetek Heavy Duty pontoni predstavljaju najnoviju tehnologiju u proizvodnji pontona. Projektirani su za privez brodova u modernim marinama, jako su izdržljivi i ne zahtijevaju održavanje.
Imaju veliku nosivost i veliku dugovjecnost. Pontoni se proizvode od izdržljivih heavy duty elemenata spojenih fleksibilnim gumenim i željeznim zglobovima. Opcijski dodaci ukljucuju razne betonske premaze, platforme od tvrdog ili mekanog drva, kanale za strujne kablove cijevi za vodu kao i šine za fiksiranje koje ukljucuju univerzalne prilagodbe i za najduže, 12 metarske fingere i Super Yacht fingere. Sidrenje se izvodi lancima, stupovima ili Seaflexom. Sve snažne teretne plutače ima jedinstven sistem sidrenja posebno dizajniran da prihvati Seaflex elemente za jednostavno i sigurno sidrenje.

TEHNIČKI PODACI:

Heavy Duty pontoni 2700

Širina sa bokobranom: 2,7 m
Širina betona: 2,4 m
Dužina: 11,92 m / 14,92 m
Neto nosivost: 4,8 kN/m²
Visina nadvođa: 0,48 mHeavy Duty pontoni

Heavy Duty pontoni 3300
Širina sa bokobranom: 3,3 m
Širina betona: 3,0 m
Dužina: 11,92 m / 14,92 m
Neto nosivost: 5,1 kN/m²
Visina nadvođa: 0,51 m

Heavy Duty pontoni 4300
Širina sa bokobranom: 4,3 m
Širina betona: 4,0 m
Dužina: 11,92 m / 14,92 m
Neto nosivost: 5,1 kN/m²
Visina nadvođa: 0,51 m

Struktura : 45-65 MN/m², beton armiran staklenim vlaknima, ojačanja vruće-galvanizirana ili od nehrđajučeg čelika.
 
Premier

Premier ponton serija predstavlja najnoviju tehnologiju u proizvodnji betonskih pontona. Sve jedinice se mogu isporučiti s tap entry – ulazom s čepom - integralnim servisnim kanalima i dostupne su u velikom rasponu standardnih veličina. Ove jedinice su od kontinuiranog plutanja osiguravajući visoko opteretivi kapacitet sa većim nadvođem za velike brodove u marini. Premier pontoni imaju dvije opcije nadvođa(PE i PEH). Plutače su povezane sa fleksibilnim gumenim zasunom i mogu se lako povezati lancem. Optimalna dodatna oprema uključuje betonske presvlake, drvene palube, kabelske vodove, servisne kanale i bokobrane kao stalke za popravljanje, što uključuje univerzalnu prilagodbu za fingere do 12 m i Super Yacht fingere. Kao i sa svim Marinetek betonskim sistemima ovi su od izuzetno jake konstrukcije sa dizajnom 50 godina starosti i slobodnim održavanjem.

TEHNIČKI PODACI:

Premier pontoni 2400Premier pontoni
Širina: 2,4 m
Dužina: 11,92 m / 14,92 m
Neto nosivost: 5,5-7,0 kN/m²
Visina nadvođa: 0,55-0,7 m

Premier pontoni 3000

Širina: 3 m
Dužina: 11,92 m / 14,92 m
Neto nosivost: 5,5-7,0 kN/m²
Visina nadvođa: 0,55-0,7 m

Struktura : 45-65 MN/m², beton armiran staklenim vlaknima, ojačanja vruće-galvanizirana ili od nehrđajučeg čelika
 
Super Yacht

Kao što ime kaže, Marinetek Super Yacht pontoni su projektirani za vezivanje velikih brodova i super jahti u najmodernijim marinama. Zasnovani na projektu korištenom za Marinetek valobrane, Super Yacht jedinice imaju iznimno snažnu građu i spojeve, jako veliku nosivost i vrlo dobru stabilnost. Također imaju široku površinu i visoko nadvođe kako bi odgovarali zahtjevima za privez velikih brodova. Super Yacht pontoni imaju dvije opcije nadvođa (SY i SYH). Super Yacht pontoni se također mogu koristiti za mostove i temeljne platforme. Elementi se spajaju fleksibilnim gumeni zasun i željeznim zglobovima, uz mogučnost okomitog i paralelnog spoja.

Opcijski dodaci uključuju razne betonske premaze, palubu od tvrdog ili mekanog drva, energetske kanale za strujne kablove i vodu kao i šine za fiksiranje koje uključuju univerzalne prilagodbe i za fingere do 12 m. Svi betonski Super Yacht fingeri su također dostupni za ove modele pontona). Sidrenje može biti lancem, stupovima ili Seaflexom.

TEHNIČKI PODACI:

Super Yacht pontoni 3500
Širina: 3,5 m betonSuper Yacht pontoni
Dužina: 16,05 m / 19,9 m
Neto nosivost: 6,5-9,0 kN/m²
Visina nadvođa: 0,65-0,9 m

Super Yacht pontoni 4300
Širina: 4,0 m beton
Dužina: 16,05 m / 19,9 m
Neto nosivost: 6,5-9,0 kN/m²
Visina nadvođa: 0,65-0,9 m

Struktura : 45-65 MN/m², beton armiran staklenim vlaknima, ojačanja vruće-galvanizirana ili od nehrđajučeg čelika
 
Concourse

Concourse pontoni su najveći proizvodi u Marinetekovom asortimanu pontona. Dizajnirani da se koriste kao glavni/ulazni pontoni u velikim marinama, u dvije opcije širine od 5 ili 6 m.
Pontoni su izuzetno stabilni i pogodni za javnu upotrebu. Natječaji pontoni imaju opcije dvije vrste nadvođa
(CO and COH). Mogu imati gornji servisni kanal za vodove kroz koji se mogu provući sve potrebne cijevi za vodu, struju, gorivo, sivu vodu i protupožarni crijrevo. Ostale opcije opremanja uključuju betonske premaze, drveno nadgrađe, vod i branik za kablove, kao i podešavajući šine koje omogućuju univerzalno podešavanje za montažu fingera do 12 m dužine i Super Yacht fingere.

Natječaji pontoni ne trebaju održavanje i imaju 50 godišnji rok uporabe i mogu se sidriti bilo na stupove ili pomoću Seaflex-a.

TEHNIČKI PODACI:

Concourse ponton 5000Concourse pontoni
Širina: 5,0 m
Dužina: 16,05 m / 19,9 m
Neto nosivost: 6,5-9,0 kN/m²
Nadvođe: 0,65-0,9 m

Concourse ponton 6000
Širina: 6,0 m
Dužina: 16,05 m / 19,9 m
Neto nosivost: 6,5-9,0 kN/m²
Nadvođe: 0,65-0,9 m

Struktura : 45-65 MN/m², beton armiran staklenim vlaknima, ojačanja vruće-galvanizirana ili od nehrđajučeg čelika.

 
Čelični

Marinetek čelični pontoni su modularne šetnice dizajnirane za upotrebu u marinama. Pontoni su čelične strukture, u potpunosti zavareni i galvanizirani. Strukture su omogućene postraničnim šupljinama sa 50 milimetarskim intervalima za povezivanje privezišnih fingera, šetnica i balvanskih vodiča.Paluba i bokobrani su izrađeni od čvrstog drvenog profila po standardu.Rang neklizajućih i recikliranih materijala palube su također dostupni. Čelični pontoni imaju dvije opcije nadvođa (ST i STH).

Plutajuće jedinice mogu se proizvesti od betona kao standard ili polietilena uključujući opcije katamaran plutača. Jedinice su povezane sa fleksibilnom gumom.

Pontoni se lako pričvršćuju balvanima, lancima ili Seaflexom.

TEHNIČKI PODACI:

Čelični pontoni 2000Čelični pontoni
Širina: 2,0 m
Dužina: 11,98 m
Čisti kapacitet: 1,2-2,1 kN/ m²
Nadvođe: 0,5-0,55 m

Čelični pontoni 2400
Širina: 2,4 m
Dužina: 9,98 m
Čisti kapacitet: 1,2-2,3 kN/ m²
Nadvođe: 0,5-0,55 m

Struktura: 45-65 MN/m, savitljive fibre betona, besprijekorne čelične armature
 
Aluminijski

Marinetekovi aluminijski pontoni su lagani za rukovanje i jednostavni za postavljanje. Ponton je projektiran za opće korištenje i može biti napravljen prema točnim zahtjevima klijenta u određenim duljinama.

Djelovi pontona imaju unificirane plastične splavi sa stabilizacijskim krilima, čineći ih jako stabilnima usprkos njihovoj maloj težini. Okvir pontona je proizveden od snažnog aluminijskog profila i dijelovi su povezani s fleksibilnim gumenim elementima. Dijelovi površine pontona su profilirani i obrađeni s norveški borom ili s bjelogoričnim drvom. Pontoni su opremljeni drvenim odbojnicima i bitvama.

Svjetsko prvenstvo glisera UIM Class 1   je izabralo Marinetek kao ovlaštenog dobavljača. Marinetek aluminijski pontoni su korišteni u ograđenim prostorima prilikom natjecanja u Class 1 GP.

TEHNIČKI PODACI:

System 2200ALAluminijski pontoni
Širina: 2,2
Netto kapacitet: 0,8-1,1 kN/m²
Visina nadvođa : 0,35-0,40 m
Plastična elementi M18; ukalupljeni polietilen
 
Drveni

Marinetek drveni pontoni s betonskom uzgonskim elementima su dugotrajni, lako se održavaju te su ekonomski povoljni. Pontoni su sastavljeni od prethodno obrađenih drvenih okvira, koji tvore izuzetno snažnu drvenu strukturu. Sistemi s plastičnim splavima su laki i jednostavni za upotrebu. Sastavljaju se od prethodno izrađenih elemenata koji se spajaju fleksibilnim gumenim spojnicama. Pontoni su projektirani za privez brodova, i za opću upotrebu. Mogu biti napravljeni prema točnim zahtjevima klijenta u određenim duljinama   i nosivosti. Mogu se jednostavno modificirati, čak i nakon postavljanja, odgovaraju mnogim različitim oblicima i ugovorenim projektima.

Okviri pontona su izrađeni od impregniranog finskog bora i impregniranih letvi od bjelogoričnog ili crnogoričnog drveta. Dodatna oprema uključuje drvene bokobrane i prolaze za kablove. Sidrenje je moguće lancima, stupovima i Seaflexom.

TEHNIČKI PODACI:

System 200 and 242
Širina: 2,0 m or 2,4 m
Neto nosivost: 1,2-2,5 kN/m²Drveni pontoni
Visina nadvođa: 0,55-0,6 m
Betonski elementi: M200, 45-65 MN/m²
armiran galvaniziranim ili nehrđajućim čelikom

System 242 and 300
Širina: 2,4 m or 3,0 m
Neto nosivost: 1,2-2,5 kN/m²
Visina nadvođa: 0,55-0,6 m
Betonski elementi: M300, 45-65 MN/m²
armiran galvaniziranim ili nehrđajućim čelikom

System 1800
Širina: 1,9 m
Neto nosivost: 1,1-2,5 kN/m²
Visina nadvođa: 0,5-0,55 mDrveni pontoni
Plastični uzgonski element: M30
ljuska od polietilena, jezgra od polistirena

System 2200
Širina: 2,3 m
Net capacity: 1,2-1,6 kN/m²
Visina nadvođa: 0,4 m
Plastični uzgonski element: M30
ljuska od polietilena, jezgra od polistirena
 
Ostali

 

Pontoni za zgrade

Marinetek pontoni mogu se koristiti za gradnju plutajućih servisnih zgrada u marinama, i kao što samo ime kaže, za izgradnju trajnih kuća za višegodišnju upotrebu. Standardne kuće na pontonima imaju dva Heavy Duty pontona, postranično spojena i sidrena Seaflexom ili lancem. Proizvode su 18 različita standardna tipa.

TEHNIČKI PODACI:Pontoni za zgrade

House ponton 3000
Širina: 3,0 m
Dužina: 14,92 m / 15,92 m / 19,92 m
Totalni kapacitet nosivosti: 26,4-43,7 t
Netto kapacitet: 5,9-7,3 kN/m²
Visina nadvođa: 0,6-0,74 m

House ponton 3500
Širina: 3,5 m
Dužina: 14,92 m / 15,92 m / 19,92 m
Totalni kapacitet nosivosti: 30,8-51,0 t
Netto kapacitet: 5,9-7,3 kN/m
Visina nadvođa: 0,6-0,74 m

House ponton 4000
Širina: 4,0 m
Dužina: 14,92 m / 15,92 m / 19,92 m
Totalni kapacitet nosivosti: 35,2-58,3 t
Netto kapacitet: 5,9-7,3 kN/m²
Visina nadvođa: 0,6-0,74 m

Struktura: 45-65 MN/m² beton armiran galvaniziranim čeličnim ojačanjima i mrežama.

Golf pontoni

Marinetek Golf pontoni su dizajnirani za pokretnu gradnju igrališta za golf bez potrebe za kupnjom zemlje ili ulaganjem u izgradnju na kopnu. Plutajuća struktura može koristi vodeni prostor u blizini naseljenog područja, jednostavnije nego na udaljenim lokacijama. Modularne pontonske jedinice su dugačke 15 m i pružaju pet mogućnosti različitog spajanja. Montažni elementi su povezani s fleksibilnim gumenim i čeličnim spojnikom. Moguće je povezati neograničen broj pontona. Mogu se instalirati dodatni dijelovi kako bi se proširile mogućnosti. Struktura pontona je snažna, dugog vijeka i lako se održava, lako se sidre pomoću lanaca, stupova ili fleksibilnog Seaflex sustava. Svaki golf ponton ima sigurnosne ograde i po potrebi krovnu zaštitu od sunca i kiše.

 
 

 • Nudimo usluge

  • - Sidreni sustavi i privezišta
  • - Sanacija obale marina, sportskih luka
  • - Izgradnja marina i svih vrsta luka
  • - Izgradnja kanalizacijskih i dr. sustava
  • - Podvodno polaganje kabela i sl.
  • - Geodetsko snimanje, izrada katastra
  • - Podvodni pregledi i snimanja
  • - Brtvljenje, varenje, sanacija dna i dr.
  • - Razne intervencije na moru
  • - Ekstrakcija objekata sa dna

Beneteau Flyer 550 Open